fredag 15. januar 2010

AMK er skyldig

amk burde bare tatt skrittet og sagt okei, gitt de ansvarlige for de telefon samtalene sparken og gitt de en erstatning.

mest sannsynelig er de fornøyd om amk folka får fyken. amk erskyldig og de kommer til og slite i dette tilfellet uansett så dette er noe jeg tror kan bli meget dyrt og pinlig for de.

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=593416

7 kommentarer:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  2. Vi får aldri vite om damen var død da AMK ble kontaktet, eller livet kunne vært reddet pga. familien nektet obduksjon. To i denne familien er utdannede sykepleiere, satte de igang med gjennoppliving?

    Nei, denne familien må ta sin del av skylden, spesielt fyren som ikke var tilstedet i huset men ringte fra baksetet i en bil. Hadde de ikke begynt å kalle og true AMK så hadde ambulansen kommet fram tidligere

    SvarSlett
  3. Folk glemmer det viktigste:

    Nå var kvinnen ulovlig i Norge og dermed har hun ingen rett til hjelp fra det norske helsevesen! Sykehus er gratis i Norge men ikke i USA fordi Norge er en velferdsstat og vi alle betaler skyhøy skatt. Men velferdsgodene er ikke til hele verden!

    En kinesisk turist eller en hvilken som helst utenlandsk perosn som har klart å karre seg over grensa til Norge kan ikke bare kreve å få samme gratis behandling som enhver nordamnn har. Man må være medlem av den norske folketrygden og det var ikke kvinnen. Ergo ingen tjenesteforsømmelse.

    Faktisk burde familien fått en kraftig bot for å ha skjult en ulovlig innvandrer. De ringte ikke hjelp tidligere og ventet i det lengste med å si hennes navn fordi hun var her ulovlig og de var redde for at hun skulle bli kastet ut!

    Dessuten sier man ikke: "send en forpult ambulanse, jævla horunger, sug meg, sug meg osv osv."

    AMK har krav og plikt til å stille spørsmål for å få oversikt over situasjonen og om man skal sende hjelp og eventuelt hva slags hjelp.

    Denne familien illustrerer bare hvordan utlendinger (spes muslimer og andre med arabisk/ pakiastansk/ tyrkisk opphav) tenker og føler om Norge. Vil ikke ta skylda enda det er de som har oppført seg klanderverdig!

    Håper bare Fylkeslegen kommer til fornuft og ig det ikke blir satt i verk tiltak mot AMK. Forbanna utlendinger som gjør Norge ustabilt!

    SvarSlett
  4. øøøøøø nå må du gi dg e dr virkelig så ekle folk her i verden d e faen snakk om et menneske liv her utlending elr ikke få i dg litt ved før du snakke.amk er SKYLDIG.tenk dg hvis d va di mor så låg dr for døden tror nokk du og hadde vært frekk itryne hvis di hadde gjort d sama mot dg.

    SvarSlett
  5. ignota idiota:

    dere må ikke glemme hu som døde i bergen for purken ikke gadd og rykke ut nå da...

    SvarSlett
  6. Hva er det AMK er skyldig i?

    Var ikke hjelpa på plass etter 24 minutter, på tross av at AMK fikk telefonopprigninger uten at addressa blei oppgitt, og man oppfatta situasjonen som at man fikk dødstrusler fra de pårørende?

    Har vi grunnlag for å kunne dømme AMK ut i fra detaljene som er kommet fram i media?
    Det er sikkert ikke så enkelt å håndtere en vanskelig sak som AMK kom opp i. Og det kan godt hende at man kunne håntert saken annerledes, dersom man skal være etterpåklok.
    Jeg tipper at det ikke er så mange folk her i landet som kan regne med å få hjelp i løpet av 24 minutter når man trenger det.

    Det som er spesiellt med denne saken, er ikke at pasienten ikke fikk hjelp, men at de pårørende har laget mye bråk, de har opptrådt truende, og de har kommet alvorlige og underlige anklager.
    Det er en trend vi ser i dagens sammfunn: At individer med bakgrunnn fra islamske kulturer får en viss respekt for sine krav, ikke fordi kravene er rimelige, men fordi muslimen bråker og truer andre mennesker på livet, for å gå gjennom viljen sin. Jmf bråket om muhammedtegningene, der mange folk gav etter for krav og trusler fra muslimer.
    Det er jo mange nordmenn også som ikke får hjelp i tide. Jeg hørte nylig en historie om nære venner av min nære familie. En mann på landsbygda var alvorlig sjuk, og kona ringte rundt forgjeves for å få legehjelp. Da hun endelig hadde fått snakka med en lege som forstod at han måtte og han ville rykke ut, så spurte legen addressa. Deretter fant legen ut at det var utenfor hans området, og han avslo visit. Da orka ikke pasienten mer, og han tok ei pille for å sovne inn. På morran var pasienten død.
    Vanlige folk vil være diplomater, og man vil ikke lage så store saker. Derfor hører man bare om saker som gjelder folk med bakgrunn i muslimske kulturer.

    Min erfaring er at mange av de mest vennlige og gjestfrie menneskene jeg har møtt ute i verden er muslimer. De setter vennlighet og kameratskap høyt. Problemet er at kameraderiet settes høyere enn sannhet og rettferdighet. Når man vitner om en sak, kjemper for en sak, eller man skal ta stilling i en sak, så er man mer opptatt av hvem man vil holde med, enn hva som er rett og rimelig. I islamske miljøer ser mange folk ut til å være blotta for samvittighet og rettferdiget. Derfor er det vanlig at folk som er vanskelige å ha med å gjøre, også kommer fra islamske kulturer.

    I Norge er det vel lover som sier at mennekser som dør utenfor helseinstitusjoner skal obduseres. Dersom det stemmer at familien til den avdøde har klart å unngå obduksjon, og at familien kommer med påstander om overlagt drap, så må man begynne å lure.

    Ut i fra det jeg har fått med meg fra media, så har jeg ikke lest noe om hva den døende døde av, når vedkommende døde, og hvorfor blei det ikke tilkalt hjelp tidligere? Dersom hun var sjuk, og det var sjukepleiere i huset, så hvorfor blei hun ikke sendt legevakta eller sjukehus i tide? Dersom en av de pårørende ringte AMK fra en bil, så burde man ha ressurser til å frakte den sjuke til lege i tide?
    Det er så mange forhold som vi ikke har svar på, og jeg ser ingen grunn til å anklage AMK for noe som helst.

    SvarSlett
  7. Noen kommtarer til kommentaren over fra Ignota:

    Når noen trenger øyeblikkelig hjelp i en nødsituasjon, så hjelper du dem, uansett, om de er ulovlig i landet eller ikke.

    I Norge er det vanlig at du får dekkt mange helsetjenester, dersom du er medlem av folketrygden eller tilsvarende ordninger i andre Eøs-land, eller du har forsikringer etc. Men det er vel ikke så vanlig å diskutere sånne medlemskap, i en nødsituasjon?

    Jeg får litt følelsen av at de pårørende prøver anklage og beskylde andre folk, for å få fokuset bort fra familiens egne feilgrep, og sitt eget ansvar. Dersom ei gammal sjuk dame dør av omsorgssvikt mens hun er blant en mengde pårørende, og det kommer anklagelser om overlagt drap, så høres det helt absurd ut å rette anklagende mot AMK. Rikgnok ser det litt merkelig ut, hvordan politiet gikk fram da de la pårørende i bakken utenfor boligen, men det er vel ikke derfor den avdøde døde, og det blir vel en alvorlig avsporing å henge seg opp i hva politiet og AMK gjorde og ikke gjorde.

    Tyrkerene klarte å ta livet av millioner av Armenere i løpet av 1900-tallet, og de viser fortsatt ingen anger for det de gjorde. Når tyrkerene oppfører seg sånn mot andre folk, så er det ikke rart om de er mistroiske mot resten av verden, siden de er onde invendig sjølve. Derfor er det lett å spre konspirasjonsteorier mot nordmenn.

    SvarSlett